onsdag, februari 25, 2009

& krämporna fortsätter...

Vill verkligen inte gnälla, men de senaste veckorna har varit mer än tuffa. Men det gör inget - jag pallar hur mkt fysisk smärta som helst nu för jag känner mig stark & lycklig. :)

Hur som helst, jag fick några smärtfria dagar efter besöket hos sjukgymnasten i förra veckan & det kändes som om jag kommit till himlen! Dessvärre blev sen sjukgymnasten sjuk & både mitt besök i fredags & i tisdags har fått ställas in & smärtan är tillbaka sen i fredags ungefär. Därutöver har jag fått foglossning. Det gör ont att resa mig, ont att vända mig i sängen, ont att gå. Ja, ont för det mesta.

Som om detta inte vore nog så vaknade jag upp kl 02.00, natten till i måndags, med så ont i sidan av magen att jag bara grät. Det var så hemskt! Som om någon stoppat in en kniv i sidan på mig. & det släppte inte. Kl 05.00 tyckte maken att det var nog & stoppade in mig i bilen & körde till gynakuten på SÖS. Jag hade sjukt ont, men kände hela tiden Flempan röra på sig & det kändes inte som om det kom från livmodern så jag var ändå relativt lugn.

På akuten fick jag komma in genast. Efter otaliga prover, ett UL & ett VUL & fingrar upp på alla ställen ni kan tänka er (vad man måste stå ut med!) kunde konstateras att allt var normalt & att Flempan mådde finfint! Iom det tyckte de att det var bättre att jag åkte hem & avvaktade, så med några starka värktabletter i fickan åkte jag hem & däckade i ett dygn. & när jag vaknade i tisdags kändes det betydligt bättre - även om det fortfarande gjorde ont.

Idag var jag på återbesök & efter ett nytt VUL kunde läkaren (inte samma) konstatera att min mage var fylld av vätska (utanför livmodern) & att det rörde sig om en stor cysta på vänstra äggstocken som spruckit. Tydligen så kan man få cystor i början av en graviditet som är till för att hjälpa graviditeten (??? - ja det var vad läkaren sa) & att ibland växer de sig så stora att de spricker & det gör så klart väldigt väldigt ont... Jaha. Varför är det ingen som berättar sånt här för en??

Hur som helst så är det ingen fara & risken för att det ska hända igen är minimal. Vi har fått se Flempan massa gånger (om än ganska kort tid varje gång) & allt ser så bra så bra ut. Dessutom är det full cirkus där inne mer eller mindre för jämnan så jag är lycklig ändå! Foglossning & ond axel spökar, men jag svävar ändå på små moln idag! :)

2 kommentarer:

Theorese sa...

Fy, din stackare. Hade en cysta som sprack för en massa år sen och det gör så ont så ont!! Lider med dig!!

Anonym sa...

Nämen käre nånn! Cystor?! Ja, det är "tur" att man inte vet allt eller hur. Själv så älskar jag att bubbla i badhusets underbara bubbelpool. Har gjort det flera, flera gånger sedan jag blev gravid. Så råkade jag av en händelse läsa i en gravidbok att man ska vara observant med detta pga infektionsrisk. Jag pratade med min syster om detta och så menade jag att "det måste ju vara värst under riskveckorna" och att det nog inte var ngr bekymmer att fortsätta bubbla nu när man gått så långt. Men då sa min syster: "Är du inte riktigt klok? Bubblor används ju för att sätta igång". Som sagt, det man inte vet, har man intet ont av. :-) Bra att Flempan sitter där han/hon gör. MYSIGT eller hur! :-) Läste om din arbetssituation. Trist, men man måste se ljust på framtiden. Den ekonomiska kaos som världen går igenom just för tillfället kommer ju inte att hålla i sig. När är det beräknat för din del? KRAM från Jenny.