lördag, juli 25, 2009

Fler tips!

IVF-prinsessan tipsade i sin blogg om bra saker att köpa när man ska få barn & jag tänkte jag skulle komma med några fler tips på saker som jag inte skulle ha klarat mig utan. :)

Först & främst - sovgungan Knoppa (eller för all del ngt annat märke), som man hänger i taket. Den är helt fantastisk & lätt att flytta om man byter rum eller går ut. & Adelia älskar att sova i den eftersom den rör sig hela tiden. Vi använder den bara dagtid då lillan sover bredvid mig i sängen på nätterna (utan snuggelnest). I vagnen sover hon inte alls lika bra eftersom den mest står stilla...

Nummer två på min lista är en bärsele från Babybjörn. Utan den vet jag inte vad jag hade gjort. Den har använts väldigt flitigt från dag ett! På svamptur i skogen, på bakluckeloppis (där en vagn inte får plats), när vi storhandlar. Ja, eller bara hemma när lillan är mammig & vill vara nära. Ner med henne i "björnen" - hon somnar på två sekunder - & jag har båda händerna fria men kan pussa henne på huvudet när jag vill - underbart (hon sover i den nu faktiskt...)! & ja, den fungerar i stort sätt lika bra för pappa! :)

& slutligen vill jag tipsa om att köpa hem parfymfriolja & tvättlappar. Att tvätta med olja istället för med vatten är snällare mot rumpan & det har fungerat väldigt bra för oss. & en bra "rumpsalva", typ inotyol, är också kanon att ha hemma redan från början (puder är inte att rekommendera - det drar åt sig fukt & kladdar mest). De är väldigt känsliga de små rumporna... :)

Det är nog de sakerna som jag i första hand skulle vilja tipsa om. Jag köpte även hem massa annat, som tvätt-/kräklappar & haklappar & nappar & bröstmjölksersättning mm som jag inte alls fått användning för. Adelia har ju ännu inte kräkts en enda gång (vilket tydligen inte alla barn gör) & amningen har fungerat kanon så många saker visade sig vara överflödiga. Men det vet man ju förstås inte innan...

Jag trodde också att vi skulle vara bundna till hemmet ett bra tag efter förlossningen & ville därför ha "allt man ens kunde tänka sig behöva" hemma - om ifall att... Men så blev det inte alls. Redan på dag tre tror jag vi var ute på vår första utflykt... Det är alltså inte lätt att veta hur det ska bli.

Nä, nog svamlat! Nu ska här fixas med tvätten! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Babybjörn... Det har vi med, synd att de är så oergonomiska. Fattar inte det där med att man bär allt med axlar o rygg. En vandrarväska bär man ju även med hjälp av höftbälte - borde vara samma på en Bb tydker jag.

Emma gillar att ligga i en ringsjal. Just nu sussar hon i den. Fördelen med den är att hon gillar att vara i den även när jag sitter ner. I Bb vill hon bara sitta när jag rör mig.

Jenny sa...

Hahah, då kan du skicka haklapparna till mig och Konrad. :-)