lördag, juni 23, 2012

Hjärtsvikt...

Vår minsta tjej är sjuk. Väldigt mycket sjuk. VSD heter det på läkarspråk. Det betyder att hon har ett hål i hjärtat. I hennes fall ett stort hål. Som gör att syrerikt blod rinner över till fel sida o syresätts en gång till. För att förklara det enkelt. Hjärtsvikt. Förstorat hjärta. Ett hjärta som kämpar hårt för att orka syresätta den lilla kroppen. En liten kropp som inte blir större. Trots att jag har ammat. Dygnet runt. I mängder. Hon står kvar o stampar. Runt 4 kg. Hon vägde 3.8 kg när hon föddes. Hon är snart 8 veckor nu. Jag fortsätter amma. O sen i måndags sondmatar vi också. Med utpumpad bröstmjölk blandat med kaloripulver. Var tredje timma. Dygnet runt. För tre dagar sen kräktes hon upp sonden. Igår (under midsommarfirandet) drog storebror ut den. Båda gångerna blev det till att fara till Södersjukhuset för att få en ny sond. Hon får mediciner så klart. Som ska hjälpa hjärtat. O hon kontrolleras stup i ett av specialister. O om ett par veckor ska hon opereras. Det hade skett tidigare om det inte vore för att det går vattkoppor på storasyskonens dagis. Så vi är tvugna att vänta i 3 veckor, för att vara på den säkra sidan. Vattkoppor vill man inte ha in på en hjärtavdelning för barn. Den 9e juli. På Universitetssjukhuset i Lund. Då ska de öppna lillans bröstkorg. Stänga av hennes hjärta. O laga hålet.

Det som inte kan hända. Det som bara "händer andra". Har hänt oss.

Men hon kommer bli bra. Något annat finns inte.



4 kommentarer:

TeachMom sa...

Oj. Stackars lilla och stackars er. Men givetvis kommer hon att bli bra - och riktigt gullig ser hon ut att vara. Kramar!

Sara sa...

Vilken fin tjej! Jag är säker på att hon kommer bli bra, tummarna hålls stenhårt!

KRAM

IVF-Karusell sa...

Åh men gud - klart det kommer att gå bra för lilltösan och er! Som sagt, något annat finns inte! Hoppas tre veckor går snabbt nu så att ni får hjälp fort och att de övervakar henne inför operationen så att allting är stabilt.

Kan bara tänka mig hur det är just nu för er - hang in there, prata med varandra och hoppas ni får bra stöttning runtikring!

Stor kram!

Lila sa...

Men OJ.....så roligt med så många barn på kort tid. Kan i försig tänka mig att det är lite jobb också!

Hoppas verkligen att det snart blir bra med lilltjejen...det är som du skriver, det finns liksom inget annat alternativ!
Kram Lila